Gáspár Gábor Észak Észak

"Gáspár Gábort valószínűleg nem kell bemutatnunk, tudjátok az az Einstein-frizurás, bajuszos, színes nadrágos figura Ő, aki, ha valami történt a városban, szinte biztos a helyszínen termett, ha két dolog futott egyszerre, akkor mindkettőn, ha több párhuzamosan, akkor mindahányon.

A látszat ellenére pedig belőle is egy van, csak a fény gyors pimaszul, amit üldöz. Az egyik helyszínen épphogy előszedi táskájából a fekete, soktükrös fénycsapdáját, már egy másik helyen látjuk dobozával bíbelődve. A sok ponton felállított tükrei között, pedig ott pattogunk Mi, meg a Dolgok, talán mindörökre.

Napilapos fotóriporterként szinte az összes lokális díjat magáénak tudhatja: 2000-ben az Év újságírója lett, 2005-ben Nyilvánosságért-díjat, 2010-ben Szabad Sajtó-díjat, 2011-ben Kovácsi- Objektív alapítványi díjat kapott.

Táncfotósként A tánc fesztiválja nevű Országos Kortárs Összművészeti Találkozó fotográfusi díjait nyerte 2005-ben és 2008-ban. Fotóiból ország több pontján rendeztek kiállításokat." Áfrány Gábor kurátor

A kiállítás a Finnugor Kulturális Főváros Veszprém 2016 programsorozat része.

A tárlat létrejöttét támogatta a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület (VEMAFI)

A kiállítás megtekinthető: 2017. január 15.